Založ si blog

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov.

(Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.)

Z čoho pozostáva táto pomoc.

23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch a teraz dáme peniaze našim zbrojovkám aby vyrobili nové a doplnili zásoby)

14 mld pôjde na nákup nových zbraní pre Ukrajinu (rozumej: dáme vám 14 mld a vy si za týchto 14 mld objednáte u našich zbrojoviek zbrane )

11 mld pôjde na aktivity našej (US) armády v krajinách našich spojencov v súvislosti s výcvikom vojakov Ukrajiny  na našich základniach umiestnených v krajinách NATO (teda aj na Slovensku?)

7,8 mld pôjde na pokrytie deficitu Ukrajiny vo forme pôžičky.

Zhrnutie:

Zo sumy 61 mld pôjde 53 mld priamo americkým zbrojovkám a 8 mld pôjde ako pôžička (za pre nás neznámych podmienkach) Ukrajine.

Záver.

Nie je my dosť jasné, že prečo US tak dlho váhalo so schvaľovaním peňazí pre Ukrajinu.

Na výsledku tejto vojny zdá sa v US až tak nezáleží, to na čom im záleží je iba čas.

Neviem, kde berie prezident Ukrajiny optimizmus keď túto správu prijal vyhlásením:  táto americká pomoc výrazne zvýši naše šance na konečné víťazstvo .

No a po skončení tohto konfliktu neviem či náhodou preživší Ukrajinci ktorí budú splácať dlhy nebudú závidieť tým ktorí padli

Takže, takto sa to robí, do psej matere

Dobrých správ nikdy nie je dosť

25.04.2024

Už sme si pomaly zvykli na samé zlé správy. Zlá správa o tom, že nevyhral ten náš kandidát voľby, zlá správa o tom, že voľby naopak vyhrala tá strana ktorá ich vyhrala, zlá správa o tom ako pripečeným Američanom tak dlho trvalo, kým odklepli tak dlho očakávanú pomoc ťažko skúšanej Ukrajine, zlá správa o tom, že sa Izraelským vojakom ešte [...]

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Krvilačné medvede, alebo na Slovensku máme problém

06.04.2024

Čo dnes najviac trápi Slovákov (a Slovenky)? Je to Ukrajina, kde denne na bojiskách padne tisíc otcov a synov? Je to Palestína, kde Židia už dva mesiace neúspešne vedú vojnu proti Palestínčanom a zanechávajú po sebe mŕtve ženy a deti? Je to blížiace sa druhé kolo prezidentských volieb, kde jeden z kanditátov sľubuje, že nám v Bruseli vybaví [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 70395x
Priemerná čítanosť článkov: 2011x

Autor blogu