Založ si blog

Prehrali sme, všetci.

Vie niekto z nás ukážať na mape Charkov?. Alebo vie niekto kde leží mesto Cherson, či Sumskaja oblasť? No ani ja som to nevedel, až kým som si nepozrel mapu bojov. Kde ruská strana hlási úspešný postup a naopak ukrajinská strana zas úspešné zastavenie ruských vojsk a prejdenie do protiútoku. Kto vyhrá, komu mám držať palce, na koho stranu sa mám pridať. Vyláme si ten Putin zuby na Ukrajine, alebo napokon sa podarí Moskve zvrhnúť bákový fašistický režim?  Uf, vydýchol som si, našťastie viem na koho strane som a komu mám držať palce. Večer keď som šiel z práce, tak bol náš hrad vysvietený žlto modro.  Už len aby tú vojnu začal komentovať Smerčiak nech to má naozaj grády.

Keď viac ako pred polstoročím sa Nemci chystali na prelomovú ofenzívu v Kurskom oblúku tak Stalin vedel dopredu presnú hodinu kedy Nemci zaútočia a sa náležite pripavil, dokonca zahájil preventívny delostrelecký útok.

Aj Kyjev vedel kedy Moskva zaútočí. Síce sa Spojené štáty trochu sekli ale čo už, deň hore dole.

Kto sa trochu obtrel o etológiu tak vie, že taký lev musí zaútočiť na korisť nečakane, t.j. tak  aby si ho korisť všimla na poslednú chvíľu a nestihla vôbec, alebo zareagovala neskoro. A ak korisť zbadá, že sa lev blíži, tak neutečie ale svojím správaním dá najavo, že vie o „úmysle nepriateľa“ a ten to vzdá. Samorejme za normálnych okolností. A normálne okolnosti sú tie, že korisť dáva najavo svoju pripravenosť bojovať- v tomto prípade boj znamená útek.

A tu my niečo nesedí. Korisť- Ukrajina dala jasne najavo, že vie, že predátor má v úmysle zaútočiť. A predátor nič. Neopustil od svojich plánov napriek prezradeniu zaútočil. Kde sa stala chyba. Neopustil od svojich plánov preto, lebo mu bolo jasné, že ak aj korisť vie o jeho úmysle, tak nie je v stave sa brániť? To jest korisť neodradila predátora  natoľko, aby si do predátor rozmyslel ?

Blinken, či Biden vytrúbil do sveta, že 16.2. Rusi zaútočia. A nestalo sa nič. Všetci si vydýchli, planý poplach. Napokon zaútočil presne na hodinu vtedy ako to na plnú hubu povedal Žirinovskij. ( blog: Čo povedal Žirinovskij ). Odkiaľ to do kelu vedel a ako to, že mu hneď neklepli po prstoch? A čo USA, tým to uniklo? A zjavne úplne všetkým, len nie nejakému nadšencovi ktorý to vyhrabal na internete.

Urobila teda Ukrajina a teda USA všetko preto aby zabránili ruskému útoku?

Dozvedel som sa z našich správ a z úst politikov, že čo to je Putin za postavičku. KGB-ák, fašista, Hitler, a hlavne blbec. No dobre, je to smutné že na gombíku nad najstrašnejším jadrovým arzenálom má prst práve tento neschopný- teda všetkého schopný tĺk. To nie ako v USA, kde to riadi fyzicky a psychicky zdatný demokrat. Alebo, žeby som to povedal naopak?

Nie, neviem síce čo sú tí dvaja  zač, ale zdanie môže klamať.

Totiž, aj keď je -aspoň podľa našich novinárov-Putin paranoidný pako, tak určite aspoň jeho generáli by si dobre rozmysleli útok na nešťastnú Ukrajinu. A nerozmysleli, napriek tomu, že bolo dopredu jasné čo a kedy spravia ( tí Rusi).  A prečo si to nerozmysleli? Nuž preto, lebo USA povedalo úplne jasne, že: za Ukrajinu bojovať nebudú. Bodka. Zbrane, to áno, poradcovia, výcvik, školiace strediská a cukríky demonštrantom to áno, ale, bojovať nie.

Tak teda aký to malo zmysel?

Niekoho pripravovať celé roky na vojnu a potom na poslednú chvíľu si to rozmyslieť?

Má to logiku? Je v tom nejaký rozum?

No, myslím, že áno. Áno. Dáva to zmysel, len si musíme povedať aký bol cieľ.

Je staré známe- poznaj úmysel nepriateľa a polka víťazstva je tvoja.

Čo teda bol úmysel USA. Načo liali miliardy do režimu ktorý napokon nechali sa variť vo vlastnej šťave. Keby USA povedali a zdôrazňovali, že ONI budú za Ukrajinu bojovať, tak pri všetkej úcte k schopnostiam Ruskej armády, by si Putin trikrát rozmyslel či zaútočí.

USA kričali, že horí a ani sa neunúvali vytiahnuť hasičské auta z garáže.

Je veľmi pravdepodobné, že Putin obsadí celú Ukrajinu a u nás môžu dúfať, že ostane len pritom.

A aké budú dôsledky.

S Putinom si nikto už nesadne za spoločný stôl. Od Ruska nikto nekúpi ani kubík plynu, Nemci zastavia svoje investície smerujúce do Ruska, Fíni odídu z KHL a zas ruskí oligarchovia z Monte Carla. A olympiáda, futbalové zápasy, návšteva Petrohradu? A zlý ruský plyn nahradíme dobrým plynom z Ameriky a už nebudeme tankovať zlú ruskú naftu ale jazdiť na  dobrú elektriku zo síce uhoľných elektrární, ale čo už. Niekto si vypne plyn, niekto prehltne znovuotvorenie uhoľných baní v Nemecku.

Takže to bol cieľ, úplne oddeliť Rusov od Evrópy. A hlavne si úplne omotať okolo prsta Európu, kašľať na Ukrajinu, a bridlicový plyn- jeho predaj- nám investície vráti. A v Európe sa nenájde nik, kto by povedal Američanom nie.

Ano, teraz si uvedomujem, aká to bola strašná geopolitická zbraň ten Nord Sream II. Fú, teda na poslednú chvíľu to ten Šolc zastavil.  A ja rád budem kupovať štvornásobne drahší bridlicový plyn, veď teda, keď nás tí američania tak chránia, nech si teda aj trochu v Európe zarobia.

 Cár posielal Lenina do vyhnanstva na Sibír, no Putin nemusí posielať už nikoho na Sibír, celé Rusko sa stane jedno veľké vyhnanstvo. Alebo to my budeme v tom vyhnanstve?

A my si vydýchneme, že sme našťastie na tej správnej strane, našťastie naša princezná na poslednú chvíľu podpísala spojenectvo na večné časy  a sloboda a demokracia bude naďalej prekvitať.

Bude naďalej prekvitať? Kde berieme tú istotu. Zvíťazí pravda ako to raz vravel nejaký český alkoholik?

Nuž teda začínam pochybovať.

Klamstvo a lož zjavne si túto metódu od Mečiara osvojili nielen u nás, ale aj ďalej na západ.

Demonštrujeme proti ruskej agresii. A kedy sme demonštrovali proti agresii napr.: Srbsku, alebo proti agresii v Lýbii, Iraku, Sýrii. Milióny mŕtvych, milióny a nič.

To že v Rusko štrajkujú dvaja ľudia proti Putinovi o tom sa vypisuje dni, no že  státisíce demonštrujú v Kanade, Austrálii, vo Franncúzsku, o tom ani slovo.

Ak si niekto- pardon za výraz strči do vagíny v Rusku mrazené kura, obcuje na oltári v pravoslávnom kostole a ho zavrú, tak sú o tom u nás celovečerné správy, no ak v Spojených štátoch úplnou náhodou zahynú právnici ktorí idú dať na súd americké voľby- všetci pri autonehodách, tak to je úplne v poriadku a bola to úplná náhoda.

Novičok. Ako niekto súdny môže uveriť bájke o Novičku. Alebo bájke o výbuchu v českom muničmom sklade, alebo bájke o tom, že vakcína je sloboda? Možno jubilejná tridsiata injekcia nám prinesie slobodu. Úplne, úplne nás opantali, natlačia nám do hlavy čo len chcú. Manžel sa nemôže porozprávať so ženou, otec s dcérou.

A pohon na všetkých dezolátov, antivaxerov, rusofilou, nie len verejné pranierovanie, ale dokonca výzvy na fyzickú likvidáciu!?

Čoho som sa to dožil. To je tá sloboda ktorú som si vyštrngal na námestiach?

To aby zas som sa bál otvoriť ústa a povedať svoj názor? Ano, možno sa mýlim, možno nemám pravdu, možno som zaslepený, neobjektívny, spiatočnícky no nemôžem povedať čo si myslím? Nemôžem povedať, že zem je plochá, že američania neboli na mesiaci a neplatí gravitačný zákon?

Kde je ten známy Churchilou výrok: nesúhlasím s vami, ale urobím všetko preto aby ste moli svoj názor verejne hovoriť.

To je tá sloboda a demokracia ktorú tak chránime?

Klamú všade a všetci. Akákoľvek myšlienka, názor ktorý odporuje „našim európskym hodnotám“ sa nemôže vysloviť, napísať a ani už myslieť.

Takže sem sme sa dopracovali a vojnou na Ukrajine to zaklincujeme. Presne ako Orwel písal. My budeme ríša dobra a oni ríša zla. A tam to bude presne naopak.

Tak teda kto vyhrá na tej Ukrajine?

No je to úplne jedno.

Prehrali sme už teraz všetci.

Rusi, Ukrajinci ale hlavne My. Ty a ja.

A pritom by stačilo tak málo: hovoriť pravdu.

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Krvilačné medvede, alebo na Slovensku máme problém

06.04.2024

Čo dnes najviac trápi Slovákov (a Slovenky)? Je to Ukrajina, kde denne na bojiskách padne tisíc otcov a synov? Je to Palestína, kde Židia už dva mesiace neúspešne vedú vojnu proti Palestínčanom a zanechávajú po sebe mŕtve ženy a deti? Je to blížiace sa druhé kolo prezidentských volieb, kde jeden z kanditátov sľubuje, že nám v Bruseli vybaví [...]

Úmrtnosť pri stavbe slovenských tunelov

30.03.2024

Pár faktov: Tunel Čremošné. Čremošniansky tunel je jednokoľajný tunel ležiaci na trati Vrútky – Zvolen. Je to najdlhší železničný tunel na Slovensku a bol najdlhším aj v Česko-Slovensku. Dĺžka tunela je 4 697 metrov. Prekonáva najvyšší bod horského sedla Malý Šturec medzi Veľkou Fatrou a Kremnickými vrchmi, spája Harmanec a Čremošné. Tunel bol postavený v [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 66224x
Priemerná čítanosť článkov: 2007x

Autor blogu