Založ si blog

Pohľad spoza mora.

Toto sa včera zjavilo na You Tube kanály pána Majora Easleyho.

Originál na Fox News som na You Tube nenašiel.

Plukovník vo výslužbe Douglas Mac Gregor na Fox News:

Redaktor: Čo to je za Putinova taktika zaútočiť na atómovú elektráreň? Má to za cieľ zastrašiť civilistov?

Plukovník: Nie nebolo cieľom zaútočit na elektráreň a ani zničiť rozvodnú sieť. Rusi sa veľmi opatrne vyhli prerušeniu elektrickej energie, porušenia komunikácii a životne dôležitých vecí ako napríklad dodávok vody. Vidíme, že Rusi vyhnali zbytky ukrajinských síl do miest v obytných centrách, nemajú totiž žiadnu mobilitu a ani protivzdušnú obranu, nemajú letecké krytie  a ani logistiku. Snažia sa splynúť s obyvateľstvom tak ako sme to videli na Strednom východe. Vždy keď sme vyháňali islamistov tak tí utekali do miest a využívali civilné obyvateľstvo ako živé štíty a snažili sa vyhnúť zneškodneniu. A to je vlastne presne to, čo sa deje. Ukrajinské sily používajú civilné obyvateľstvo aby sa vyhli svojmu zničeniu.

Redaktor: Myslíte si, že Putin urobí niečo také ako urobil v Groznom? Ktoré neváhal zrovnať so zemou keď sa obyvateľstvo postavilo proti nemu? Zrovná Ukrajinu so zemou?

Plukovník: Nie, určite nie, robí všetko preto aby získal Ukrajinu neporušenú. Prekvapivo, sú tam oveľa menšie škody ako sme my spôsobili v Iraku v roku 1991 alebo v 2003. Myslím si, že teraz práve obkľučujú ukrajinské sili a ničia ich, je to nevyhnutné. A pán Zelenský odkladá nevyhnutné v lebo dúfa, že ho zachránime. Ale dúfa márne, my neprídeme,  Biden to povedal jasne.

Redaktor:  Myslíte si, že koniec je na dohľad?

Plukovník:  Tak teda, koniec tejto fázy je ešte niekoľko dní vzdialený a prvých päť dní boli ruské sily príliš mierne, teraz pritvrdili a myslím, že za desať dní bude po všetkom a tu je namieste otázka, čo bude so Zelenským. Rusi povedali úplne jednoznačne, že chcú neutrálnu Ukrajinu a už mohlo byť po všetkom keby na to Zelenský pristúpil a potom sa môžu upravovať hranice. Východná časť Ukrajiny je pevne v ruských rukách a ja len znovu pripomínam, Rusi nezaberajú územie, oni ničia vojenské ciele, na tie sa zameriavajú.

Redaktor:  Pán plukovník, to čo hovotíte teda znamená že neschvaľujete Zelenského postoj?

Plukovník:   Myslím, že Zelenský je len bábka a iba vystavuje vlastné obyvateľstvo zbytočnému riziku a úprimne povedané, väčšina toho čo prichádza z Ukrajiny sa ukáže ako lož behom 24 až 48 hodín. Správy o obsadzovaní a znovuzískavaní letísk sú všetko nezmysly, nič také sa totiž nedeje

Redaktor:  Nie je teda Zelenský hrdina, keď sa postaví za seba a vlastných ľudí?

Plukovník:  Nie nevidím na tom nič hrdinské a najhrdinskejšie čo môže urobiť je zmieriť sa s realitou a prijať neutralitu. A to nie je zlé, bolo by to dobré aj pre nás aj pre Rusko. Vytvorila by sa nárazníková zóna a úprimne to chcú obe strany, avšak jemu hovoria aby sa držal a on to len preťahuje a len zvyšuje utrpenie ľudí.

Redaktor: Nemôžem s Vami pán plukovník súhlasiť ( redaktor sa blahosklonne usmieva ) a uvidíme ako to dopadne. Plukovník Douglas Mac Gregor je tvrdý chlap, ďakujem, že ste s nami.

Tak, a toto sú komentáre pod videom ( krátené):

  • Nemôžem veriť vlasným ušiam.
  • Je prekvapujúce vidieť a počuť hovoriť takého prekvapujúce reči Amerického Generála vo výslužbe
  • Mc Gregor je veľmi vážený analytik a ( iný ) komentátor  vojny ako odborníci ktorých som doteraz počul
  • Analytik? Kam chodil do školy?  Do Ruska?
  • Je to klamár, nech dokáže, že Ukrajinci chcú Putinovu krutovládu
  • Myslíte že Ukrajinci zabudli na Krym?
  • Čestný ako moja riť. Je plno dôkazov o ruských vojnových zločinoch, a tento idiot sa nás snaží presvedčiť, že Putin útočí len na vojenské ciele.
  • Ano, jeho analýza situácie je síce dobrá, ale komu je to načo dobré

Atď. , atď….

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Krvilačné medvede, alebo na Slovensku máme problém

06.04.2024

Čo dnes najviac trápi Slovákov (a Slovenky)? Je to Ukrajina, kde denne na bojiskách padne tisíc otcov a synov? Je to Palestína, kde Židia už dva mesiace neúspešne vedú vojnu proti Palestínčanom a zanechávajú po sebe mŕtve ženy a deti? Je to blížiace sa druhé kolo prezidentských volieb, kde jeden z kanditátov sľubuje, že nám v Bruseli vybaví [...]

Úmrtnosť pri stavbe slovenských tunelov

30.03.2024

Pár faktov: Tunel Čremošné. Čremošniansky tunel je jednokoľajný tunel ležiaci na trati Vrútky – Zvolen. Je to najdlhší železničný tunel na Slovensku a bol najdlhším aj v Česko-Slovensku. Dĺžka tunela je 4 697 metrov. Prekonáva najvyšší bod horského sedla Malý Šturec medzi Veľkou Fatrou a Kremnickými vrchmi, spája Harmanec a Čremošné. Tunel bol postavený v [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 66371x
Priemerná čítanosť článkov: 2011x

Autor blogu