Založ si blog

Čo povedal Putin

Neviem, či nejaký náš denník uverejnil Putinovu reč. Ak teda nie tak tu je v skrátenej forme aby si každý mohol urobiť obraz. Reč trvala 56 minút a zdalo sa, že to hovorí z hlavy ( napokon kto by si už diktátorovi dovolil hovoriť čo má hovoriť)

Takže tu je:

Ukrajina bola úplne a kompletne bola stvorená Ruskom v 1917-stom.

Nikto sa ľudí nepýtal, či sú Ukrajinci či Rusi proste spravili boľševici Ukrajinu.

Stalin prihodil Ukrajine územia predtým patriace Poľsku, Rumunsku a Uhorsku. A Stalin ako kompenzáciu za územie na východe dal zas Poliakom od Nemcov územie na západe a napokon Chruščov ešte dal Krym.

Stalin v roku 1922 sa rozhodol založiť ZSSR na princípe samostatných republík, Lenin bol proti, no samostatné štáty vznikli dokonca s možnosťou vystúpenia zo ZSSR.

Načo to bolo dobré. Vznikli umelé štáty ktoré nemali žiadne historické opodstatnenie.

Úplne nezmyselné rozhodnutie avšak len na prvý pohľad. Po VOSR sa bolševici za každú cenu potrebovali chopiť a udržať moc, podpísali Brest-Litovský mier a darovali národom akože národnú slobodu v akože slobodných republikách. To nebola chyba to bolo horšie ako chyba.

No čo sa stalo sa už neodstane, no treba si to pamätať.

A toto teda boli okolnosti vzniku dnešnej Ukrajiny, ktorú s plnou vážnosťou môžme nazvať- krajina V.I.Lenina. A toto všetko sa dá nájsť v historických dokumentoch. A teraz ako vďaku Leninovi, hrdí Ukrajinci ničia jeho sochy. Voláte to dekomunizácia.

Chcete dekomunizáciu? Nám to iba vyhovuje. Avšak netreba ostávať v polke cesty. A my sme pripravený vám ukázať čo znamená pre Ukrajinu skutočná dekomunizácia.

Ešte k histórii, to čo vzniklo na ruinách Ruska, však nebolo ani slobodné ani samostatné, bol to unitárny autokratívny štát ovládaný Stalinom, ktorý z diaľky vyzeral pekný a demokratický. A tak sa podarilo urobiť čistú Utópiu, kde sa nik nezamyslel čo a ako ďalej.

Podarilo sa im urobiť len to, že zasiali iba bacil nacionalizmu ktorý len čakal na príležitosť.

A sa dočkal v polovici 80-tich rokov, keď sa plánované hospodárstvo začalo rozsýpať a miestne elity zacítili možnosť a tak sa zaštítili práve týmto nacionalizmom , vedúca sila- strana miesto aby spravila zásadné politické a hospodárske kroky, jednoducho rozpustila štát a práve tí členovia strany ktorí pochádzali z rôznych kútov urobili všetko preto aby práve v týchto kútoch sa chytili moci.

A zas sľubovali všetko, demokraciu slobodu presne tak ako predtým bolševici, len aby sa udržali na rozpadávajúcej sa lodi pri moci.

A takto teda vznikli nové štáty na základe totálneho oklamania ľudí a nik v strane sa nezmýšľal nad tragickými dôsledkami.

1989- bol prijatý stranou dokument o rozpade a zrazu to čo si vymyslel Stalin sa stalo skutočnosťou. A prijalo sa rozhodnutie o národných republikách bez ohľadu aké národy tam žijú.

A dnes sa nacionalisti našej bývalej vlasti hrdia ako to oni bojovali za štát, no to nie oni, tie štáty vznikli na základe kopiacich sa chýb od čias bolševikov po vládu straníckeho aparátu.

A náš štát ( Rusko) sám nielenže uznal tieto štáty ale sám v problémoch pomáhal tieto štáty udržať pri živote. Zvlášť Ukrajine sa všemožne pomáhalo. Len pomoc Ukrajine z Ruska v podobe cien tovarov v rokoch 1991- 2013 dosiahla 250 miliárd dolárov. V roku 1991 dlh ZSSR voči zahraničiu bol 100 miliárd dolárov. Očakávalo sa, že tento dlh sa rozdelí medzi všetkých, no napokon to ostalo iba na Rusku ktoré všetko toto do roku 2017 splatilo. Ostatné štáty sa naopak vzdali aktív ZSSR , iba Ukrajina toto v 1994 nepodpísala.

Voči Ukrajine sme sa vždy stavali čestne, naše vzťahy sa rozvíjali, v 2011-stom obrat zahraničného obchodu bol medzi nami 50 miliárd dolárov, a napr: v 2019 obchod Ukrajiny s celou EU bol menší ako obchod s nami. A to sme stále mali na očiach, že Ukrajinci sa snažili vo vzťahoch k nám mať všetky práva a výhody no žiadne povinnosti. Spomeniem len vydieranie Ukrajiny Ruským plynom a dokonca sprosté kradnutie tohto plynu. Kyjev celý čas sa snažil vydobiť v EÚ obchodné výhody strašením, že teda oni sa primknú k Rusku. Pričom Ukrajina robila celý čas to z čoho obviňovala nás.

Nerobili celý čas nič inšie, len ničili historickú pamäť Ukrajinského národa. A toto sa pretavilo do agresívnej rusofóbii ktorá prerástla do neonacizmu. A olej do ohňa pridávajú aj zahraničné tajné služby. A vytvoril sa štát, kde miestne elity ktoré zastupujú štátne inštitúcie nemajú nič spoločné so záujmom národa Ukrajiny. Jediný záujem je čo najviac na Ukrajine nakradnúť a odniesť do západných bánk a samozrejme sa zapáčiť nepriateľom Ruska. Ale pred voľbami všetci boli za dobré vzťahy s Ruskom aby získali ich hlasy a potom robili politiku pod taktovkou radikálov a po voľbách začali prenasledovať aj tých čo boli za dvojjazyčnosť.

A tak radikáli ovládli krajinu kde boli všetci už nakazený vírusom nacionalizmu a kde prekvitala korupcia. A tak štát len slúži na prikrytie činnosti rôznych oligarchických skupín. A korupcia, ktorá je problémom aj u nás prežrala Ukrajinu skrz-naskrz. Podarilo sa osedlať spravodlivé protesty a využiť Majdan na štátny prevrat, pričom im výdatne pomáhali zahraničné štáty. Len z americkej ambasády išlo do tábora protestujúcich milión dolárov denne. A desiatky miliónov dolárov išli na účty predstaviteľom opozície. A po majdane sa začalo prenasledovanie tých čo boli proti, a nezastavili sa ani pred vraždami.

Netreba zabudnúť na zabitých a zapálených zaživa v Odese. A potrestali vinníkov ? Nie. AVŠAK MY VIEME MENOVITE KTO TO BOL A ODOVZDÁME ICH SÚDU.

Ukrajina prežíva aj ekonomickú krízu, len do roku 2019 šesť milónov Ukrajincov opustilo vlasť.

Cena vody sa od roku 2014 zdvihla trojnásobne, elektrika niekoľko násobne a plyn niekoľko desaťnásobne.

Zničilo sa niekoľko stotisíc pracovných miezd, zničili sa odvetvia ako ľahké a ťažké strojárstvo, energetický priemysel, letecký priemysel. Priemysel ktorý bol pýchou ZSSR. Zavreli sa fabriky ktoré založila ešte Katarína Druhá. Svetoznáma firma Antonov od 2016-steho nevyrobila žiadne lietadlo. To isté s priemyslom raketovej techniky. A transportný systém plynu a nafty je v havarijnom stave.

Takže aj toto je dôsledok Majdanu ktorý sľuboval demokraciu a raj na zemi.

A toto všetko sa robí pod dohľadom zahraničia, ktoré ovláda na Ukrajine úplne všetko. Dokonca poštu, či železnice.

Dokonca Kyjev dal do ruky medzinárodným organizáciám výhradné právo na odvolávanie členov najvyššieho súdu, ústavného súdu a súdnej rady. Napríklad na žiadosť USA sa spravilo ministerstvo boja proti korupcii, antikorupčná prokuratúra a špecializovaný protikorupčný súd.

Ukrajina sa dnes nachádza pod ekonomickým a politickým protektorátom, kolónia s bábkovým režimom.

Strana patriotov (vládna strana) dosiahla iba úplné zničenie národa.

Ukrajina vydáva stále nové a nové diskriminačné opatrenia voči ruskojazyčnému obyvateľstvu. Priamo sa povedalo Rusom, že ako neautochtónny národ môžu z Ukrajiny odísť.

Je pohon na ruský jazyk v školách, masovokomunikačných prostriedkoch a v obchodoch.

Zákon ktorý sa volá zákon o Očistení vlasti, umožnil sa rozlúčiť s neposlušnými úradníkmi.

Ukrajinská polícia môže zakročiť kedykoľvek proti opozícii, opozičným novinám, dokonca poslancom, neviem, kde ešte na svete je takéto niečo možné.

V Kyjeve sa netaja tým, že chcú zúčtovať s Ukrajinskou pravoslávnou cirkvou moskovského patriarchu. To nie je moje zdanie, o tom hovoria vládne dokumenty.

A zákon o obmedzení práv veriacich sa nechystajú zrušiť, naopak ešte sprísniť.

Krym.

Kyjev samozrejme neprijal rozhodnutie Krymčanov a naopak neustále vysiela na Krym záškodnícke skupiny. A máme dôkazy, že to všetko podporujú zahraničné tajné služby.

V 2012 bola prijatá nová vojenská doktrína kde ako jediný nepriateľ je Rusko. Doktrína predpokladá zriadenie teroristických predpolí na Kryme, Donecku a Luhansku kvôli predpokladanej vojne a doktrína predpokladá aj vojenskú pomoc mierového spoločenstva v geospoločenskom boji proti Ruskej federácii. Čo to je inšie ako vojenská príprava na útok voči našej vlasti.

Ukrajina chce mať vlastné jadrové zbrane. No nebude to mať ťažké, lebo tam sa to všetko za čias ZSSR vyrábalo. Za výdatnej podpory zahraničia budú mať tieto zbrane zajtra.

A teda sa situácia zmení pre nás Rusov- kardinálne.

Nemôžeme nereagovať, zvlášť ak si uvedomíme, že len USA poskytli na vyzbrojenie Ukrajiny od roku 2014 miliardy dolárov.

Dnes zbrane idú na Ukrajinu neprerušeným prúdom, demonštratívne.

Ukrajinskej armáde a tajným službám velia velitelia NATO, Ukrajinská armáda je integrovaná s armádami NATO. USA a NATO jednoducho už obsadili územie Ukrajiny .

V 2021 sa zúčastnilo na cvičeniach simulovaného útoku na Rusko 23 tisíc vojakov NATO a tisíc kusov ťažkej techniky. V 2022 sa prijme zákon o umiestnení vojsk NATO na území Ukrajiny.

A takých manévrov ako boli vlani sa toho roku plánuje desať.

Všetky vojenské letiská sú prispôsobené na pristávanie lietadiel USA a vzdušný priestor Ukrajiny už patrí NATO.

Postavila sa v Čiernom mori americká vojenská základňa. A tá mala byť na Kryme a my si to budeme pamätať.

Pripomínam, že územie okolo čierneho mora patrilo Rusku – ako Novorusko po porazení Osmanskej ríše

Podľa článku 17 ukrajinskej ústavy nemôžu byť na území Ukrajiny zahraničné vojenské základne, a to ľahko obišli. Výcvikové strediská môžu byť.

Ano každá strana môže upevňovať svoju bezpečnosť ale, a to je tiež v medzinárodných dohovoroch- iba tak, aby neohrozovala bezpečnosť iných krajín. Takže nemôže len tak hocikto na svojom území – a o tom hovorí napríklad aj Istambulský dohovor z roku 1999 – rozmiestniť atómové zbrane. A čo iné ako ohrozenie Ruska sú atómové zbrane na území Ukrajiny.

V 2008 USA na konferencii NATO sa rozhodli prijať Ukrajinu a Gruziu do NATO napriek nesúhlasu západných partnerov. No ale čo, starší brat rozhodol.

Keď sa zjednocovalo Nemecko tak ZSSR dostalo uistenie, že NATO sa neposunie na východ ani o piaď zeme.

A sa Nato sa rozširovalo ďalej na východ v čase, keď vzťahy medzi nami boli dobré. A ZSSR splnilo svoje záväzky a stiahlo všetky svoje vojská , predkladali sme neustále rôzne varianty spolupráce .

V 2000 som sa spýtal na návšteve Clintona v Moskve, čo by povedal na prijatie Ruska do Nato. Vyjadril sa veľmi zdržanlivo. A odpoveď- priama podpora teroristov na Kaukaze.

Dobre nemajte nás radi, ale prečo robíte z nás nepriateľov? Odpoveď je ľahká: proste vy nechcete aby sme vôbec boli. A to je aj odpoveď na všetko čo sa deje okolo. Jednoducho ste nás oklamali. Spravili ste päť rozšíreni NATO. 1999- Polsko, Česko, Maďarsko, 2004 Bulharsko a Balt, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, 2009 Albánsko, Chorvátsko, 2017 Čierna Hora, 2020 Macedónsko. A toto je tá kríza Európskej bezpečnosti. Malo to vplyv na úplnú stratu dôvery a situácia sa ďalej zhoršuje. V Rumunsku a Polsku už je všetko prichystané na atómové zbrane a strely Tomahavk.

A americké strategické dokumenty dokonca zvažujú preventívny úder proti raketovým komplexom protivníka. V dokumentoch NATO sme my Rusko uvedený ako hlavné nebezpečenstvo , v prípade takého útoku bude Ukrajina poslúži ako základňa.

Naši predkovia sa môžu v hrobe obracať a aj nám je to ťažko uveriť.

Na Ukrajine sú umiestnené prostriedky rádiolokačného boja schopné ovládnuť nebo po Ural, na Ukrajine sú lietadlá schopné niesť strely vzduch-zem.

A po jednostrannom zrušení Amerikou zmluve o obmedzení rakiet stredného a krátkeho doletu sa v Amerike rozbehol vývoj a výroba týchto balistických zbraní schopných zasiahnuť ciele vzdialené 5000 km. Ak toto umiestnia na Ukrajine tak sú nás schopný zasiahnuť aj za Uralom.

Tomahavk doletí do Moskvy za 35 minút. Rakety z Charkova za osem minút, a vysokorýchlostné rakety za 4-5 minút. Toto je nôž na hrdle.

Úplne ignorujú naše obavy , prepáčte normálne na to napľuli. Robia si čo chcú. Presne podľa príslovia psy štekajú a karavána ide.

Poviem na rovinu, nám sa to nepáči a nebudeme s tým súhlasiť- a pritom sme to boli my čo sme chceli a stále chceme riešiť problémy za rokovacím stolom.

V decembri sme USA odovzdali návrh projektu o zaručení vzájomnej bezpečnosti.

A reakcia- vykrúcačky.

A čo sme teda chceli :

1 nedopustiť ďalšie rozšírenie NATO,

2 nerozmiestnenie útočných zbraní na hraniciach s Ruskom,

3 splniť dohodu z roku 1997 medzi NATO a Ruskom o rozmiestnení vojenského potenciálu a infraštruktúry zbraní NATO.

A všetko to bolo odignorované. Neustále sa naši partneri obhajovali frázou, že každý má právo na takú obranu akú chce. A teda vstupovať do akýchkoľvek vojenských zoskupení.

Naopak, stále sa vyhrážajú sankciami a viem že budú, tým väčšie čím budeme silnejší.

A zámienka sa vždy nájde alebo vymyslí.

Vždy budú proti nám, jednoducho preto lebo sme.

No my sa nezriekneme ani našej štátnosti, ani našich národných záujmov a ani toho či je nám drahé.

Takže, ostali sme bez odpovedi a úroveň ohrozenie Ruska je stále väčšia a väčšia Rusko má plné právo prijať také opatrenia aby sa cítilo bezpečne.

A čo sa týka Donecka a Luhanska, Kyjev ani náhodou nechce splniť Minské dohody naopak provokáciám zo strany Kyjeva nie je konca kraja.

A takzvaný civilizovaný svet- kde samozrejme patria iba naši západný kolegovia- toto všetko nevidí. Nevidia túto genocídu ktorej je vystavených 4 milióny ľudí. A to len preto, lebo títo ľudia sa postavili na obranu svojich práv žiť vo svojej krajine a používať materinský jazyk.

Dokedy to majú trpieť. Urobili sme všetko aby sa situácia vyriešila. No zbytočne.

A tak teda uznávame Luhansk a Doneck…

A ešte odkaz pre okupantov Kyjeva: žiadame okamžité zastavenie bojových akcií, v opačnom prípade celá zodpovednosť za hrozné krviprelievanie bude mať len a len na svedomí režim ktorý vládne na Ukrajine.

A verím v podporu obyvateľov Ruska a všetkých patriotických síl krajiny.

Dobrých správ nikdy nie je dosť

25.04.2024

Už sme si pomaly zvykli na samé zlé správy. Zlá správa o tom, že nevyhral ten náš kandidát voľby, zlá správa o tom, že voľby naopak vyhrala tá strana ktorá ich vyhrala, zlá správa o tom ako pripečeným Američanom tak dlho trvalo, kým odklepli tak dlho očakávanú pomoc ťažko skúšanej Ukrajine, zlá správa o tom, že sa Izraelským vojakom ešte [...]

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

22.04.2024

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov. (Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.) Z čoho pozostáva táto pomoc. 23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch [...]

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 69537x
Priemerná čítanosť článkov: 1987x

Autor blogu