Založ si blog

Dobrých správ nikdy nie je dosť

Už sme si pomaly zvykli na samé zlé správy.

Zlá správa o tom, že nevyhral ten náš kandidát voľby, zlá správa o tom, že voľby naopak vyhrala tá strana ktorá ich vyhrala, zlá správa o tom ako pripečeným Američanom tak dlho trvalo, kým odklepli tak dlho očakávanú pomoc ťažko skúšanej Ukrajine, zlá správa o tom, že sa Izraelským vojakom ešte stále nepodarilo vystrnadiť posledné zvyšky Palestínčanov z ich krajiny a napokon samé pochmúrne správy o tom, že nie a nie poraziť samého diabla na Východe.

Našťastie sú aj dobré správy. Nie je ich veľa ale potešia.

Poteší, že sa demokraciechtiví Slováci a Slovenky sa dokázali vzoprieť tejto nenávidenej vláde a keď nie ona tak oni sami začali zbierku na zbrane pre nášho východného suseda. Nuž, ano, zatiaľ to je málo, čo sú to tri milióny oproti sto miliónom za ktoré si prezident nášho východného suseda kúpil hneď dve jachty. Ale zato ešte chvíľu zbierka potrvá a možno si budú môcť prezidentovi rodičia kúpiť ešte jeden dom za štyri milióny v zasľúbenej zemi.

Škoda, že je zbierka anonymná, rád by som si prečítal kto všetko sa dostane do neba, lebo ako sa píše v evanieliju podľa Marka: blahoslavení chudobní duchom, lebo tým bude patriť Kráľovstvo nebeské. A o tom, že je to zbierka požehnaná svedčí aj Štefancov status na tvároknihe- Boh žehnaj túto zbierku (KDH, ešte, že vás máme).

Poteší, že iba sto tisíc vojakov hrdinskej ukrajinskej armády zdrhlo, či sa dobrovoľne vzdalo.

Poteší, že sa náš východný sused rozhodol strážiť svoju západnú hranicu a posilniť o ďalších pätnásť tisíc pohraničiarov, nech sa už nik neutopí pri prekonávaní rieky Tisy.

Poteší, že sa známa ukrajinské pornoherečka rozhodla venovať vojnovým invalidom, nuž má čo robiť, je ich milión.

Poteší, že aj vláda Veľkej Británie sa rozhodla pomôcť päťsto miliónmi librami a dodávkami Iskanderov. To síce nepoteší Rusov a ani Britov čakajúcich v radoch na ošetrenie zubov v pojazdných ambulanciách (žeby si nemohli v Británii dovoliť zubára?), nuž ale :nenarodil sa tej, kto by sa ľúbil všem.

Potešilo, že sa ukrajinské konzuláty rozhodli neposkytovať svoje služby Ukrajincom od 18 do 60 rokov. Nuž isto všetci ocenia, že na Ukrajine im poskytnú lepšie služby.

No a mimoriadne dobré správy prichádzajú od nášho severného suseda. Okrem toho, že sú chtiví po rozmiestnení jadrových hlavíc na svojom území, tak sa rozhodli urobiť skutočne nasledovaniahodný príklad a síce ústami ministra obrany Vladislava Kosniaka- Kamiša : Poľsko je pripravené vrátiť všetkých Ukrajincov mužského pohlavia v odvodovom veku (18-60 rokov) späť na Ukrajinu aby sa mohli zúčastniť na bojových akciách.

Zopakujme si to:

Poľsko je pripravené vrátiť všetkých Ukrajincov mužského pohlavia v odvodovom veku (18-60 rokov) späť na Ukrajinu aby sa mohli zúčastniť na bojových akciách.

Nuž, tomu sa vraví hodená rukavica.

Predpokladá sa, že len v Poľsku je 650 tisíc bojaschopných Ukrajincov.

A tak si vravím, nebolo by to dobré rozšíriť na celú EÚ?  Čo takto prijať uznesenie EU parlamentu v tomto zmysle? Alebo, čo takto spraviť vojenské brigády Interbrigadistov  a vziať si príklad od našich prastarých otcov, ktorí húfne šli bojovať proti nenávidenému Frankovi.

Súdiac podľa množstva ľudí ktorí sa – zatiaľ iba na tvároknihe- postavili na správnu stranu dejín (žlto-modrá vejka vraví za všetko) by o Interbrigadistov isto nebola núdza. Len čím ich vystrojiť, keď predchádzajúca vláda všetko darovala správnej strane dejín?

Nuž určite pomôžu naši kamaráti za veľkou mlákou, lebo:

S USA na večné časy a nikdy inak.

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

22.04.2024

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov. (Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.) Z čoho pozostáva táto pomoc. 23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch [...]

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Krvilačné medvede, alebo na Slovensku máme problém

06.04.2024

Čo dnes najviac trápi Slovákov (a Slovenky)? Je to Ukrajina, kde denne na bojiskách padne tisíc otcov a synov? Je to Palestína, kde Židia už dva mesiace neúspešne vedú vojnu proti Palestínčanom a zanechávajú po sebe mŕtve ženy a deti? Je to blížiace sa druhé kolo prezidentských volieb, kde jeden z kanditátov sľubuje, že nám v Bruseli vybaví [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 70461x
Priemerná čítanosť článkov: 2013x

Autor blogu