Založ si blog

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov.

(Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.)

Z čoho pozostáva táto pomoc.

23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch a teraz dáme peniaze našim zbrojovkám aby vyrobili nové a doplnili zásoby)

14 mld pôjde na nákup nových zbraní pre Ukrajinu (rozumej: dáme vám 14 mld a vy si za týchto 14 mld objednáte u našich zbrojoviek zbrane )

11 mld pôjde na aktivity našej (US) armády v krajinách našich spojencov v súvislosti s výcvikom vojakov Ukrajiny  na našich základniach umiestnených v krajinách NATO (teda aj na Slovensku?)

7,8 mld pôjde na pokrytie deficitu Ukrajiny vo forme pôžičky.

Zhrnutie:

Zo sumy 61 mld pôjde 53 mld priamo americkým zbrojovkám a 8 mld pôjde ako pôžička (za pre nás neznámych podmienkach) Ukrajine.

Záver.

Nie je my dosť jasné, že prečo US tak dlho váhalo so schvaľovaním peňazí pre Ukrajinu.

Na výsledku tejto vojny zdá sa v US až tak nezáleží, to na čom im záleží je iba čas.

Neviem, kde berie prezident Ukrajiny optimizmus keď túto správu prijal vyhlásením:  táto americká pomoc výrazne zvýši naše šance na konečné víťazstvo .

No a po skončení tohto konfliktu neviem či náhodou preživší Ukrajinci ktorí budú splácať dlhy nebudú závidieť tým ktorí padli

Takže, takto sa to robí, do psej matere

Nemci preto prehrali II WW. lebo milovali viac Hitlera ako Nemecko a Rusi vyhrali preto, lebo milovali viac vlasť (pодину) ako Stalina.

21.07.2024

Ešte raz: Nemci preto prehrali II WW, lebo milovali viac Hitlera ako Nemecko a Rusi vyhrali preto, lebo milovali viac vlasť (pодину) ako Stalina. Dá sa s týmto výrokom súhlasiť alebo nesúhlasiť. Súhlasiť sa dá vtedy, ak má pravdivostnú hodnotu a nesúhlasiť ak nemá pravdivostnú hodnotu. Určite však tento výrok nespadá do kategórie: nenávistná ideológia. Je to výrok [...]

Chmelár neomylný

16.07.2024

Asi všetci vieme kto to je Chmelár, málokto však vie kto to bol Stephe Jay Gould. Nuž -Stephen Jay Gould bol americký paleontológ, evolučný biológ a historik vedy. Bol jedným z najvplyvnejších a najčítanejších autorov populárno vedeckej literatúry svojej generácie. Väčšinu svojej kariéry pôsobil na Harvardovej univerzite a v Americkom prírodovednom múzeu v New [...]

Srebrenica- druhá strana mince

03.06.2024

Jestvujú dva pohybové zákony ktoré sa dajú vztiahnuť aj na správanie sa ľudí, či ľudských spoločenstiev. Je to zákon zotrvačnosti a zákon akcie a reakcie. Ak by sme to dali do súvisu s ľuďmi, tak môžme napísať. Prvý pohybový zákon: ľudia si žijú v pokoji a mieri pokiaľ pokiaľ tento pokoj im nenarušia iní ľudia. Alebo, tretí pohybový [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 41
Celková čítanosť: 89167x
Priemerná čítanosť článkov: 2175x

Autor blogu