Založ si blog

Kto vyhrá voľby – alebo prečo sme my ľudia takí sprostí

Napadlo vás (nás), že po voľbách je všetko také isté ako predtým a že sa vlastne nezmenilo vôbec nič?

Napadlo vás, že vlastne je to ešte horšie ako pred voľbami?

A všimli ste si, že vlastne nikto, ale úplne nikto nikdy ani len náznakom neplní (nie to ešte splní) volebné sľuby a naopak zavádza veci, o ktorých ste ani netušili a určite by ste to (tú stranu) nevolili, keby ste to vedeli?

A čo nám strany ponúkajú dnes?

Okrem niekoľko sto stranových volebných programov (PS, SAS, KDH) – kto by to čítal, tak sa nás snažia nachytať na: reformy (Dzurinda), zaslúžite sa mať lepšie (Majerský), dôstojná budúcnosť (Šimečka), my vás mafii nepredáme (Matovič), či spomenieme si na staré heslá – slovenské Švajčiarsko (Mečiar), dvojnásobné platy (zas ten Dzurinda), postavíme sa proti zlu (Čaputová).

Proste fantázia nepozná hranice.Veď kto by nechcel zastaviť zvyšovanie cien (Hlas), sociálne istoty (Smer), kto by nechcel poriadok (Republika).

Všetci chcú naše dobro až si vravím, prečo sa nespoja do jednej superstrany napríklad pod názvom  Blaho pre všetkých?

Nuž, lebo predseda môže byť iba jeden, jeden podpredseda a napokon ani flekov na Slovensku nie je toľko, aby sa ušlo každému kamošovi. Najľahšie to mal Mečiar. Bol prvý a bolo kde a aj bolo z čoho. Napriek tomu mal problém a musel urobiť sto okresných úradov, aby sa každému ušiel flek.

Alebo napadlo vás, ako by to vyzeralo, ak by každý vravel pravdu a túto pravdu prezentoval aj na plagátoch? Čo keby všetci nasledovali Kotlebu, ktorý  to s vyjadrením: za vystúpenie z EÚ aj NATO myslí naozaj úprimne? Alebo – tiež Kotleba: ochránime Slovensko pred LGTB a gender? Nuž verím a myslím si, že nikoho netreba presvedčovať o tom, že to Kotleba myslí vážne. Avšak chyba lávky: neveria mu ani jeho spolustranníci, ktorí si radšej založili Republiku. Paradoxne s tým istým programom.

Takže predstavme si, žeby strany mali na plagátoch podobne ako Kotleba, naozaj čo chcú. Nuž ako by to vyzeralo.

Čo by tam malo také PS: na plagáte dve bozkávajúce sa osoby rovnakého pohlavia (napríklad Husáka s Brežnevom alebo Kocúr s Prostredníkom) a veľkými písmenami: homosexuálna rodina – základ štátu. Alebo Smer: nesklamem vás – oligarchov (Fico sa pre zmenu môže objímať s Brheľom). KDH: manželstvo je muž a žena (tu by zas sa mohol bozkávať Majerský so Záborskou).

Alebo ironické: Matovič by mohol byť vo zvieracej kazajke a nápis: prispejte na moju hospitalizáciu. Suja by si mohol dať plagát ako má v ruke pušku, nohu na zastrelenom medveďovi a text: zastrelím všetkých, ktorí sú silnejší ako ja.

Alebo taký Polák. Po novom Róm, po starom Cigán, alebo lepšie cigáň tak ako jeho šéf. On by sa mohol odfotiť v saku a kravate a nad hlavou by mal podobne ako Ježiš svätožiaru avšak z dvanástich hviezdičiek, v pozadí sídlisko Lunik a text: môj príjem nie je vyšší ako všetky vaše dávky dokopy, moje srdce bije pre vás.

A také PS by malo (trochu plagiát) nejakého homosexuála (Mikloško) a nápis – za mamy bez ženy. Alebo taký Danko. Tam by nemusel byť vtipný obrázok, stačil by jeho romantický ksicht s nápisom: mne peniaze nesmrdia.

Nuž milí spoluvoliči. Vypočul som si minulú nedeľu list KBS, v ktorom ma poučovali koho nevoliť. Nuž ako dobrý kresťan nemôžem neposlúchnuť cirkevných predstaviteľov a nepôjdem voliť. Latku KBS postavila príliš vysoko. Ešteže sa dá podliezť.

Zdá sa vám vyššie napísané hrubé?

Zdá sa vám, že som urazil nejakú z vyššie spomenutých strán a teda sa cítite aj vy dotknutý?

A zdá sa vám, že teda natoľko poznáte, či dôverujete tej „vašej“strane, že jej odovzdáte svoj hlas?

Koľko ľudí poznáte zo stopäťdesiatej kandidátky strany alebo koho osobne poznáte tak, že sa zaňho môžte zaručiť a odporučiť rodine či dokonca známym?

A myslíte si, že to teda s vami všetky strany úchádzajúce sa o vašu priazeň myslia s vami čestne? Píšem všetky, lebo napokon každá dostane nejaký ten hlas aj keď sa nedostane do parlamentu.

A teda ak to myslia čestne a aj splnia čo sľúbili? A splnia všetko?

Alebo sľúbiť to je nie dať, ale len tak potešiť?

Nuž ak si vy objednáte stavebnú firmu, aby vám postavila dom a sa dohodnete, že to bude trvať štyri roky a tá firma to za štyri roky nestihne, či odíde z rozostavanej stavby, lebo jej zmluvný partner (koaličný) napr. taká betonárka sa medzitým rozpadne? Nie je to náhodou problém stavebnej firmy a nie váš. Ona sa zaviazala a vy očakávate. A teda ak by ste ani za štyri roky nemali postavený dom, tak zas po skončení štyroch rokov s ňou podpíšete zmluvu? A o štyri roky zas? A manželke, ktorá vyjadruje nespokojnosť poviete, že objektívne príčiny zabránili tomu, aby stavba bola hotová? Napríklad, že sa na stavbe objavili žaby či  vedľa u susedov spadol dom a vaša firma za vaše peniaze ho šla opravovať? Alebo prešli robotníci do inej firmy?

A čo sa stane s našimi (lebo napokon každý poslanec je náš) ak teda nesplnia strany, za ktoré kandidovali sľuby? Nuž potrestá ich niekto? Nesú zodpovednosť za svoju nečinnosť či dokonca klamstvá? Dostanú menej vašich peňazí za svoju prácu?

Prijímajú tisícky zákonov, myslia na všetko a za každého. Myslia na to, že ak nejaký chudák ukradne trikrát rožok, tak v rámci – trikrát a dosť – ide do basy. Čo takto páni poslanci aj vy: trikrát a dosť. Nie neumožniť kandidovať, ale do basy za to, že ste trikrát sľubovali a nesplnili a teda klamali.

A myslia to naši zákonodárni zástupcovia vážne s nami, ak po zvolení za nejakú stranu si potom prestupujú hore-dole ako sa im zachce do iných strán? Viete si predstaviť, žeby profesionálny futbalista prestúpil len tak, ak má podpísanú zmluvu? Nie je to možné ani v dedinskom futbale, ale v našom parlamente to nie je len možné, ale naopak práve toto umožňuje neustále delenie politickej scény na nové a nové strany. Vie niekto o poslancovi, ktorý natoľko veril svojej strane, že aj v nej roky ostával? A vy teda veríte, keď ani ich najbližší im neveria.

Len námatkovo vyberiem: Fico (KSČ, SDĽ, Smer), Uhrík (Demokrati, Kotleba, Republika), Hlina (Oľano, KDH, SAS)….

Takže toto sú tí naši čestní, verní.

A k tým sľubom.

Veríme Ficovi, že práve on zatočí so Zelenským ako sľubuje? Nebol to práve on, ktorý slávnostne otváral kohútik plynu na reverznom toku do Ukrajiny?

Alebo veríme tomu, že sa postaví proti LGTB? Nuž asi s Beňovou, ktorá je vždy v čele dúhových pochodov. Alebo, že bude hovoriť ako rovný s rovným s EÚ, keď práve smerácky poslanec je Šefčovič je pravá ruka EÚ?

Veríme Majerskému, že naozaj je LGTB pliaga a bude účinne bojovať proti tejto ideológii, bude bojovať proti potratom a za milión vynikajúcich vecí, keď si nedokáže ani len urobiť poriadok doma v kuchyni a sklonil ospravedlňujúco hlavu, keď ho nielen iní kritizovali, ale vlastní poslanci sa na ňom vyvršovali a zvyšovali si preferencie. Nuž taký to je chlap. A mimochodom rozvedený na čele takej „morálnej“ strany?

Veríme Sulíkovi? Poznáte niekoho kto by mal viac dobrých nápadov na všetko? Škoda, že na tieto nápady po voľbách zabudne a ani sa nepokúsi ich uvesť do praxe. Po koľkýkrát nás zas ohuruje svojim všeliekmi na všetko? Tretíkrát? Či štvrtý?

A veríme Matovičovi, ktorý pokazil úplne, ale úplne všetko čoho sa chytil? Splnil vôbec niečo? Rozdal 200e rodinám? A od koho ich vzal? Z fungujúceho hospodárstva? Z dlhu, ktorý jeho vláda navýšila o desiatky miliárd? Kde je tá jeho „konzervatívna“ vláda? Nebola práve jeho vláda tak progresívna, že PS mohlo iba závidieť? Veríme, že bude bojovať proti korupcii, keď práve korupcia za jeho vlády prekvitala akurát bez záujmu médií?

Je teda nejaká strana, ktorá môže reálne sľúbiť čo sľubuje? Alebo je predpoklad, že strana neuhne zo svojej cesty za krajšiu budúcnosť?

Nuž vydýchol som si. Je taká strana. Je strana, ktorej môžem s dôverou dať svoj hlas s vedomím, že naozaj splní čo sľubuje. Áno, vidím svetlo na konci tunela. Je to PS.

PS, ktoré sľubuje voľný prístup k potratom, voľný prístup k drogám, homosexuálne manželstvá, adopcie detí homosexuálnymi pármi, zmeny pohlaví, indoktrináciu LGTB agendy do škôl, škôlok. Zabudol som na niečo? Možno na byty. Tie nebudete môcť predať už len tak. Predá to za vás štát. Nuž také kapitalistické.

A toto všetko má zabalené nie do nenávisti, ale do lásky, slobody, porozumenia. A na hlásanie lásky a porozumenia tam má dvoch vyštudovaných teológov, ktorí určite niečo vedia o tom, ako milovať Boha, či prejavovať živú vieru.

A v boji za lepšie zajtrajšky majú na svojej strane všetky médiá či už súkromné alebo verejnoprávne. Majú na svoje strane dokonca hlavu katolíckej cirkvi – to pápež hlása, že jeho boh miluje aj homosexuálov, to len naša spiatočnícka KBS nevie kde je sever.

Teda myslíte, že uhnú? Že PS otočí o 180 stupňov? Myslíte, že podpredsedníčka, ktorá v žije v homosexuálnom vzťahu a s partnerkou vychovávajú „svoju“ dcéru a zároveň bojuje za dúhové manželstvá otočí a uvidíme ju na pochode za rodinu? Ruka v ruke so Záborskou?

Nuž môžte (môžme) sa spoľahnúť, PS neuhne zo svojich vytýčených cieľov a ja nepochybujem, že vyhrá voľby. Po prvé preto, lebo vedia čo chcú, po druhé, majú spojencov v každej politickej strane, snáď okrem Republiky, zatiaľ, počkáme kým Uhrík otočí.

Nuž a prečo je to tak. Totiž PS ako jediná strana bojuje ZA NIEČO a nie PROTI NIEČOMU. Bojujú Za niečiu slobodu nie za obmedzovanie niečej slobody. A kto by nechcel byť s tými, ktorí bojujú Za slobodu, Za spravodlivosť, Za lepší krajší dúhovejší svet? Prečo by som nemal bojovať Za možnosť niekoho – ak ho to urobí šťastným – zmeniť pohlavie? Či si rovno to pohlavie vybrať podľa aktuálnej ponuky? Ako by som nemohol nebojovať Za slobodu poznať svoju sexualitu už v predškolskom veku. Za sexuálnu výchovu spojenú s praktickým predvádzaním, či rovno skúšaním sexuálnych praktík. Za voľný dostup k drogám. Za voľný prístup k potratovým tabletkám. Za rovnoprávnosť, Za odluku cirkvi od štátu, Za to aby mohli byť aj muži tehotní. Za výber pohlavia lebo kto som ja, že môžem vedieť kto som ja alebo čo som zač.

Nuž milé ostatné strany, máte sa čo učiť. Našťastie máte od koho.

A na záver jedna dobrá správa pre tých, ktorí si povedia po týchto voľbách, že dopadli oveľa horšie ako tie predchádzajúce. Nuž určite tieto voľby dopadnú (pre vás) lepšie ako tie nasledujúce o štyri roky.

Dobrých správ nikdy nie je dosť

25.04.2024

Už sme si pomaly zvykli na samé zlé správy. Zlá správa o tom, že nevyhral ten náš kandidát voľby, zlá správa o tom, že voľby naopak vyhrala tá strana ktorá ich vyhrala, zlá správa o tom ako pripečeným Američanom tak dlho trvalo, kým odklepli tak dlho očakávanú pomoc ťažko skúšanej Ukrajine, zlá správa o tom, že sa Izraelským vojakom ešte [...]

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

22.04.2024

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov. (Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.) Z čoho pozostáva táto pomoc. 23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch [...]

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Zuckerberg

Zakladateľ Facebooku má 40 rokov. Ako darček si kúpil jachtu za 300 miliónov

14.05.2024 08:00

Mark Zuckerberg si k narodeninám zadovážil luxusnú loď, ktorú vyrobili na objednávku ruského oligarchu. Zaplatená cena je však preňho maličkosť, vráti sa mu už za tri mesiace.

Kuznecov

Začína sa čistka generálov? Po zosadení Šojguho zatkli šéfkádrováka ministerstva obrany

14.05.2024 07:25

Kukláči násilne vnikli do vily generála Kuznecova, vytiahli ho z postele a aj s manželkou odviedli na výsluch.

kolóna, Zvolen

Dlhé kolóny vo Zvolene sú pre šoférov skúškou nervov. Oprava mosta tam potrvá do októbra

14.05.2024 07:00

Práce ešte len odštartovali, no šoférom už teraz „tečú“ nervy. Pri pomyslení, že to potrvá celé mesiace, sa chytajú za hlavu.

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Hlasovací trojboj: Ministerky odvolávanie ustoja, osud FPU je spečatený. Hlas ustúpil, SNS si musí dávať pozor

14.05.2024 06:00

Podľa politológ síce leží zodpovednosť v prípade FPU na pleciach SNS, no ak si pri riadení fondu nedá pozor, môžu tu vzniknúť podobné podozrenia z klientelizmu a netransparentnosti ako v minulosti.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 71156x
Priemerná čítanosť článkov: 2033x

Autor blogu