Založ si blog

Mŕtvy Prigožin, alebo sviňa Putin

Tak, včera sme sa dozvedeli o tom, že zahynul Prigožin, šéf tzv. Wagnerovej skupiny, pomenovanej podľa nemeckého skladateľa Wagnera – mimochodom obľúbeného to skladateľa samého Hitlera a údajne tiež obľúbeného skladateľa Prigožina či Utkina (vraj hlava celej organizácie).

Netreba pripomínať kto to bol Prigožin. Okrem toho, že bojovali, robili špinavú robotu miesto ruskej armády napr.: v Afrike, či v dobre známom Bachmute, Prigožin bol – podľa dostupných informácií bohatý človek a je známy aj po prezývkou – Putinov čašník.

Prigožin oslobodil Bachmut, teda Arťomovsk. Trvalo mu to snáď pol roka a dával o sebe znať na všetkých možných sociálnych sieťach – ak by náhodou v Rusku bola končina kde o ňom ešte nechyrovali.

Nuž a jeho „najslávnejší“ čin bol pred nejakým časom ťah na Moskvu. Vtedy z piatka na sobotu nebolo vôbec jasné o čo sa jedná. Bol to prevrat? Snaha o zvrhnutie Putina, či aspoň puč proti armádnemu velenie ktoré za poldruha roka nie je v stave dokončiť trojdňovú operáciu?

Bol dohodnutý s Putinom aby sa Putin zbavil „ako pravý diktátor“ všetkých ktorí by snáď prejavili tendenciu postaviť sa na stranu Prigožina?

Nuž nevieme. Jedni vravia tak, iní onak. Jedni sú presvedčení o tom, že to bolo dohodnuté s Moskvou, iní naopak, že s Washingtonom a majú hlavu v smútku, že sa to nepodarilo.

Takže ako to teda bolo?

Zavraždil (dal príkaz na zavraždenie) diktátor Putin ?

Mnohí sa ponáhľajú s vysvetlením a všetci politici a novinári vrátane napr.: Palka v tom majú jasno. Putin pochoval posledné zvyšky demokracie – teda – zdania demokracie v Rusku.

V známej knihe od Hellera: Peniaze je scénka ako zatknú účtovníčku (Hispánku) banky za defraudáciu 6 000 dolárov a manžel zástupkyne banky vraví manželke: Never tomu čo je zrejmé. Napokom sa ukáže, že Hispánka bola nevinná.

Tiež platí unáme latinské CUI BONO – teda v koho prospech? A teda kto čo by mal z toho aby bol Progožin s Utkinom po smrti? Čo by mal z toho Putin? Alebo si chcel ešte viac pokaziť meno – už dosť pošramotené – na Západe? Mal – ak to chcel – možnosť to urobiť ináč? Mohol ho postaviť pred súd? Mohol použiť všeobecne používaný Novičok? A čo takto pád z okna? Alebo nejaké to otrávené jedlo? Či podanie zlého lieku (Prigožin držal prísnu diétu – mal rakovinu). A teda ak bol smrteľne chorý nemohli si počkať kým si ho zubatá nevezme sama – po dohode s Putinom? Alebo, keď už zostreliť tak prečo nie v Bielorusku? Či dokonca v Afrike kde sa pohyboval v poslednej dobe. V Afrike by to mohli zhodiť na kadekoho. Napríklad aj na CIA, či FBI.

Na CIA či FBI? Áno je zrejmé, že práve US by mal z jeho smrti najväčší propagandistický choseň (osoh). Nebolo by lepšie – ak už v tom majú prsty Američania spraviť túto špinavú prácu v samotnom Rusku?

Nuž Rusko je veľké a schová sa tam kadekto. A za peniaze tiež spraví hocikto hocičo.

Nuž a ak teda majú v tom prsty Američania – mimochodom to zas bude tém na CNN, BBC…., teda ak naozaj majú v tom prsty Američania – čomu samozrejme nijaký príčetný človek nemôže uveriť – tak teda si musí Putin dávať sakramentský pozor čo a kto pracuje proti nemu u neho na dvore.

Nuž a teda prečo to nemohli byť Američania?

Nuž akoby mohla byť za vraždou krajina s takou bohatou demokratickou minulosťou.

Veď ak už niečo robia tak sa s tým vôbec netaja. Teda taja ale iba tak trošku.

Kto si dnes spomenie ako bol pre pár rokmi zavraždení na priamy rozkaz prezidenta USA Quasem Solemai? Nuž neviete kto to je? Nik z našich politikov nepísal o tom v zmysle – koniec americkej demokracie? Nik nevydával zatykač na Donalda Lumpa? A teda kto to bol. Veliteľ Národných Gárd Iránu a tretí muž v pomyselnej mocenskej hierarchii Iránu. Tak teda on bol Američanmi pozvaný na mierové jednania do Bagdadu a keď odchádzal z letiska tak ho s celou suitou zastrelili z amerického drona. A ani sa s tým netajili a ani nik nedvíhal varovný prst. A bol to cudzí štátny príslušník na území cudzieho štátu. A keď si toto Amerika dovolí pred očami celého sveta tak potom čo si dovolí doma? Falšovanie volieb – nuž to je iba taká americká kratochvíľa.

Alebo spomenie si niekto ako na SAE veľvyslanectve v Istambule umučili a samozrejme zavraždili Saudi im nepohodlného novinára? Reagoval vtedy Veľký Nagy? Alebo šla nejaká nóta z Ameriky smerom do SAE? Alebo čo takto Amnesty International? Nuž ticho.

Podobne neviem o tom, žeby takí Novinári bez hraníc omdlievali a odušu vypisovali články keď spáchal s vylúpnutým okom Lučanský samovraždu. To vtedy sme prestali byť právny štát?

Nuž nie.

Zdá sa teda, že čo je dovolené Bohovi nie je dovolené volovi.

Teda somárovi Putinovi.

Už sa teším, kedy ho zatknú a budú súdiť v Haagu ako lotra Miloševiča ktorý vo väzení záhadne zomrie. Takže máme tu dvojaký meter?

Alebo skôr dvojaký kilomerer?

A len tak na okraj – koľkože času potrebuje Amerika na to aby vyšetrila vraždu Kennedyho, vlastne oboch Kennedyovcov?

Nuž stále nevedia kto za tým bol?

V prípade Prigožina to je jasné ako facka: sviňa Putin.

Takže tak.

Dobrých správ nikdy nie je dosť

25.04.2024

Už sme si pomaly zvykli na samé zlé správy. Zlá správa o tom, že nevyhral ten náš kandidát voľby, zlá správa o tom, že voľby naopak vyhrala tá strana ktorá ich vyhrala, zlá správa o tom ako pripečeným Američanom tak dlho trvalo, kým odklepli tak dlho očakávanú pomoc ťažko skúšanej Ukrajine, zlá správa o tom, že sa Izraelským vojakom ešte [...]

61 miliárd, alebo americká pomoc v praxi

22.04.2024

Snemovňa reprezentantov schválila pomoc Ukrajine vo výške 60,84 mld dolárov. (Pre porovnanie: HDP Slovenska cca 120 mld, Ukrajiny cca 150 mld.) Z čoho pozostáva táto pomoc. 23 mld pôjde na doplnenie amerických zásob zbraní ktoré sa vyčerpali pri predchádzajúcich dodávkach zbraní na Ukrajinu (rozumej: dali sme vám staré zbrane ktorí nám zavadzali v skladoch [...]

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 70093x
Priemerná čítanosť článkov: 2003x

Autor blogu