Založ si blog

29. deň bojov.

– Nemec Olaf Scholz odmietol odmietol požiadavku ruského prezidenta Vladimíra Putina aby sa platilo za plyn v rubľoch. Povedal to na stretnutí s novinármi po stretnutí G7 v Bruseli. Scholz to zdvôvodnil tým, že zmluvy na dodávku plynu jasne stanovujú okrem objemov aj menu  ( doláre ).

– Izium-( 48 884 ) je pod plnou kontrolu ruských vojsk. Pri neohlásenom ústupe boli kolóny  ustupujúcej ukrajinskej armády rozstrieľané. Pri zásahu presných ďalekonosných rakiet boli zničené štyri Buga- M 1 a osem komplexov S- 300, v Meste Bachmut ( 72 310 ) boli zničené sklady vojenskej munície, v Chersonskej oblasti bolo zneškodnených 12 000 pechotných mín a protitankových mín ( pozn.: špeciálne opravené tanky na zneškodňovanie pozemných mín boli na území ZSSR použité prvýkrát v bitke Bagration- jedna z troch rozhodujúcich bitiek II WW, ktorú viedol geneál Rokossovskij, po skončené ktorej 56 000 zajatých nemeckých vojakov pochodovalo na „paráde“ ulicami Moskvy. Operácia Bagration sa zastavila až pri Waršave- ale to je už iná kapitola vojny )

– Prezident DR Denis Pušilin mal veľkú tlačovú konferenciu na mieste kde podľa ruskej strany zahynulo dvadsaťštyri prevažne dôchodcov po zásahu zvyškov ukrajinskej balistickej rakety Točka- U zasiahnutej protivzdušnou obranou  ( pozn.: zo zahraničných agentúr bola čitateľná napr.: Al Jazaira )

– Berďjansk ( 107 728 ) Záporožská oblasť bola zostrelená – Točka U, ktorej zvyšky po dopade na ruské vojenské plavidlo spôsobili požiar a následné potopenie lode. (pozn.:jedná sa pravdepodobne o loď BDK Nikolaj Fitčenko ? na ktorej sa dá preniesť až 20 tankov a 300-400 vojakov. Tomu sa hovorí úspešný zásah )

– You tube zablokoval –Sovetskoe televidenie, Sovietskoe radio a Gosteradiofond ( premietali sa filmy zo sovietskej éry )

– Poľsko zablokovalo účty Ruského vyľvyslanectva- dôvod- obmedzenie financovania terorizmu

– Večná sláva hrdinom Sovietskej Armii ktorí padli za slobodu v 1945- tento nápis bol v poľštine  a ruštine na pomníku  padlých niekde v kraji Opole a hlavný rečník pri demolácii za pomoci ťažkej mechanizácie ( autožeriav AD 20 ) povedal o.i.: dávame týmto jasný signál ostatným vojvodstvám ktoré majú podobné problémy… ( pozn.: na zábere vidno presne 23 ľudí, troch fotografov, troch tlieskajúcich a samozrejme sme v Poľsku- bol prítomný aj kňaz )  

– Sú jasné dôkazy, že ruská armáda pri bojoch o Charkov ( 1 433 866 ) prišla o značnú časť živej sily a zbraní. Rusy prišli pri bojoch o Izium o štyristo vojakov. V Mariupole ( 431 859 ) je situácia veľmi ťažká, ľudia sú bez vody, jedla, ale vojaci sú ochotní bojovať do posledného.

– Boli zaznamenané ďalšie prípady, že na ukrajinskej hranici odmietli prepustiť trensgenderové ženy a vyzvali ich aby sa hlásili v armáde. ( pozn.: v USA Bidenova nominantka na post najvyššieho sudcu odmietla odpovedať na otázku- ako by definovala ženu s tým, že ona nie je biologička )

– Nórsko naďalej odmieta odpojenie ruských kanálov.

– Biden povedal jasne: použitie chemických zbraní zo strany Ruska bude znamenať  aktívne zapojenie do vojny zo strany NATO ( pozn.: máme sa na čo tešiť )

– Aktálny stav utekajúcich z Ukrajiny:

Poľsko: 2 173 944

Rumunsko: 563 519

Moldavsko: 374 059

Maďarsko: 330 877

Rusko: 276 294

Slovensko: 260 244

Bielorusko: 5 560

– Rusmi obsadené územie : 169 539 km 2 .

 poznámka: rôzne zdroje napr: Brusel News, Al Jazaira, Postoj, Sky News- You-tube, Military 101- You tube, Rzecz Pospolita…..

Stalin vs. Churchil, alebo nie je hladomor ako hladomor

17.04.2024

O tom, že Stalin bol lotor, masový vrah a čojaviem čo ešte zrejme je každému jasné a keď náhodou nie je tak si to ľahko nájde na stránkach internetu alebo v množstve literatúry písanej napopspol „západnými“ historikmi. Známe sú jeho „svetoznáme“ výroky: -Nebude človek, nebude problém Nuž a poznáte jeho výroky týkajúceho sa strašnej [...]

Krvilačné medvede, alebo na Slovensku máme problém

06.04.2024

Čo dnes najviac trápi Slovákov (a Slovenky)? Je to Ukrajina, kde denne na bojiskách padne tisíc otcov a synov? Je to Palestína, kde Židia už dva mesiace neúspešne vedú vojnu proti Palestínčanom a zanechávajú po sebe mŕtve ženy a deti? Je to blížiace sa druhé kolo prezidentských volieb, kde jeden z kanditátov sľubuje, že nám v Bruseli vybaví [...]

Úmrtnosť pri stavbe slovenských tunelov

30.03.2024

Pár faktov: Tunel Čremošné. Čremošniansky tunel je jednokoľajný tunel ležiaci na trati Vrútky – Zvolen. Je to najdlhší železničný tunel na Slovensku a bol najdlhším aj v Česko-Slovensku. Dĺžka tunela je 4 697 metrov. Prekonáva najvyšší bod horského sedla Malý Šturec medzi Veľkou Fatrou a Kremnickými vrchmi, spája Harmanec a Čremošné. Tunel bol postavený v [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Jozef Čahy

Nikdy som nevedel čo znamená výraz socializmus s ľudskou tvárou. Zato výrazu kapitalizmus s ľudskou tvárou rozumiem veľmi dobre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 66367x
Priemerná čítanosť článkov: 2011x

Autor blogu